Парубій: Раді треба ухвалити закон про нацбезпеку та оборону до кінця тижня

Парубій: Раді треба ухвалити закон про нацбезпеку та оборону до кінця тижня
Андрій Парубій
Фото: Станіслав Груздєв

Спікер наголосив, що спливає кінцевий термін для ухвалення закону перед проведенням саміту НАТО

Парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку та оборону. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради у понеділок, 18 червня.

«Цього тижня - крайній термін, коли ми мали б його (закон про національну безпеку і оборону, - ред.) ухвалити, оскільки в липні відбудеться саміт (саміт НАТО, - ред.). І нам дуже важливо, щоб до початку саміту ми могли продемонструвати, що Україна виконує свої зобов’язання щодо співпраці з НАТО і йде шляхом реформ», - наголосив Парубій.

Він уточнив, що у вівторок, 19 червня, комітет з питань національної безпеки і оборони обіцяє провести засідання і обговорити усі узгоджені правки до другого читання. Тому 20 червня Верховна Рада зможе розпочати розгляд законопроекту.

Парубій прогнозує, що парламент в четвер, 21 червня, до обіду завершить розгляд законопроекту і вийде на заключне рішення по питанню безпеки і оборони.

Нардепи також зможуть розглянути в четвер і питання, які стосуються адаптації законодавства до нового стану українських військових на передовій.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко наголосив, що закон про національну безпеку буде планом співпраці України з країнами-членами НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: