Парубій розкрив деталі зміни формату АТО

Парубій розкрив деталі зміни формату АТО
Андрій Парубій

Парубій запевнив, що реінтеграція Донбасу не стане загрозою для демократії

Законопроект про відновлення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей і зміні формату антитерористичної операції дозволить використовувати будь-які військові підрозділи без обмеження демократичних процедур.

Про це спікер Верховної Ради Андрій Парубій сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Цей законопроект покликаний створити законодавчу базу, яка б дозволила використовувати всі силові підрозділи без обмеження демократичних процедур, наприклад, проведення виборів. В цьому законопроекті фактично описується компромісний варіант, навколо якого зможуть об'єднатися противники і опоненти воєнного стану», – сказав Парубій.

Він підтвердив, що концепція законопроекту передбачає визнання ОРДЛО окупованими територіями і необхідність створення оперативного штабу, який буде управляти не тільки силовими підрозділами, але і місцевими військово-цивільними адміністраціями.

Раніше повідомлялося, що Порошенко готує законопроект про реінтеграцію Донбасу

Як відомо, 14 червня президент України Петро Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною». 

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: