Парубій відкрив ранкове засідання Верховної Ради

Парубій відкрив ранкове засідання Верховної Ради
Спікер парламенту Андрій Парубій

У залі зареєструвалися 367 народних депутатів

Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання Верховної Ради. У залі зареєструвалися 367 народних депутатів

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада планує розглянути у вівторок законопроекти №№8209, 8209-1, якими пропонується звільнити від подання декларацій представників антикорупційних громадських організацій. 


Першим питанням порядку денного планується розглянути законопроект 5366-д «Про внесення змін до статті 30 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника».

Далі депутати розглянуть включення до порядку денного та прийняття рішення щодо законопроектів № 8120 народного депутата Сергія Лещенко, яким пропонується відкласти на рік подачу е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. У законопроекті № 8120-1, ініційованому головою фракції БПП Артуром Герасимовим, пропонується відкласти таке декларування для активістів лише на наступні 3 місяці.

Законопроектами №8209, внесеним народними депутатами фракції «Батьківщина» та №8209-1, ініціатором якого є, зокрема, голова ВР Андрій Парубій, пропонується звільнити від подання декларацій антикорупційних громадських активістів. Окрім того пропонується звільнити їх від юридичної відповідальності за неподання декларацій.

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного та розглянути законопроекти № 8120 та № 8120-1 щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій.

Водночас Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій.

У Єврокомісії також розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

Раніше повідомлялося, Парубій закликав депутатів скасувати е-декларування для громадських активістів

До слова, засідання Антикорупційного комітету щодо декларацій для активістів не відбулося.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: