Переддень саміту НАТО у Варшаві. Медведчук розказав, як шкідливо для України зближуватись з Альянсом

Переддень саміту НАТО у Варшаві. Медведчук розказав, як шкідливо для України зближуватись з Альянсом

Медведчук вважає, що ідея вступу України в НАТО приведе до загострення конфлікту на Донбасі

Глава Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук заявив, що спроби Києва зробити конкретні кроки для вступу України в НАТО здатні викликати новий виток загострення конфлікту на Донбасі.

«Суть зовнішньополітичної стратегії, яку сьогодні реалізує євроінтеграційна команда, можна описати гранично лаконічно: парадоксальність прийнятих рішень, які суперечать здоровому глузду дії», - пише Медведчук у своїй статті, опублікованій в газеті «Аргументи і факти».

Він вважає, що через два роки єврореформ Україна втратила політичну і економічну незалежність, й з повноправного суб'єкта міжнародних відносин перетворилася в об'єкт. «Зовнішнє управління і кабальна залежність від лихварів - така ситуація в Україні сьогодні, але ж ще 12 років тому наша країна вважалася однією з найбільш перспективних на пострадянському просторі», - пише глава «Українського вибору - Право народу».

Медведчук також критикує те, що тепер «євроінтегратори взялися розкручувати ідею членства України в НАТО - ідею, яка протягом довгих років розколювала країну». Він запевняє при цьому, що кількість прихильників вступу до Північноатлантичного альянсу продовжує стрімко знижуватися. Крім того, як пише Медведчук, «європейські політики самі заявляють, що Україні варто відмовитися від членства в НАТО».

За його словами, ідея євроатлантичної інтеграції України не тільки посилює розкол в суспільстві, а й може стати перешкодою для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, так як «жителі регіону, протягом багатьох років виступали проти членства України в Альянсі, ніколи не сприймуть цю ідею».

«Спроби офіційного Києва зробити конкретні кроки для вступу України в НАТО здатні викликати новий виток загострення конфлікту на Донбасі. Зацікавлені в цьому можуть бути ті, хто сьогодні так активно просуває ідеї євроатлантичної інтеграції, але аж ніяк не український народ. Адже за два роки бойових дій наші співгромадяни усвідомили, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати тільки мирним шляхом », - резюмував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: