Переговори про формування коаліції в ФРН мають продовжити в п’ятницю

Переговори про формування коаліції в ФРН мають продовжити в п’ятницю

Сьогодні в трьох партій є останній шанс завершити перший етап переговорів

Після 15 годин переговорів в ніч із четверга на п’ятницю ХДС/ХСС, Вільна демократична партія (ВДП) і Союз 90/Зелені не змогли вирішити всі протиріччя по низці питань внутрішньої політики. Мова йде про майбутню політику коаліційного уряду по питанням зміни клімату і енергетики, фінансів і міграції. Про це повідомляє видання EU Observer.

Ангела Меркель в п’ятницю зранку повідомила про те, що переговори мають продовжитися сьогодні. Для цього канцлер ФРН вирішила залишитися в Берліні і не брати участі в саміті ЄС із питань соціальної політики в Швеції. Одним із головних завдань, яке Меркель має вирішити, стане досягнення компромісу між ХСС і Союзом 90/Зелені по міграційним питанням – зелені заперечують ідею встановлення обмежень в 200 тисяч осіб, яких ФРН могла б приймати щороку. Очільник ХСС Хорст Зіхофер заявив про те, що вони не приймуть рішення внаслідок якого в ФРН збільшиться кількість мігрантів і біженців. При цьому він пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб можна було сформувати стабільний коаліційний уряд.

Так само Союз 90/Зелені вимагають скорочення потенціалу вугільних ТЕС до 2020 року на 10 гігаватт, в той час як ХДС/ХСС і ВДП готова на 7 гігаватт. Раніше до цього мова йшла лише про 5 гігаватт. Також зелені виступають проти ідеї ліквідації податку солідарності, який складає 5,5%, в той час як для ВДП це одна із головних вимог. Загалом же різноманітні проекти, які обговорюють три партії на період 2017-2021 року мають коштувати федеральному бюджету до 100 млрд. євро. В той час як на сьогодні по підрахункам Мінфіну можна розраховувати лише на 45 млрд. євро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: