Перевірка е-декларацій: вручено перше повідомлення про підозру

Перевірка е-декларацій: вручено перше повідомлення про підозру

Колишній голова одного з міських судів Луганської області не задекларував майно на понад 10 млн грн

19 липня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 366-1 («Декларування недостовірної інформації») та ч.2 ст. 368-2 («Незаконне збагачення») Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Це – перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких НАБУ та САП здійснюють на підставі аналізу даних в електронних деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - зазначається в повідомленні.

За версією слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015-2016 рр. відомості про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 10 млн грн. Варто зазначити, що подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, але й надалі жило однією сім’єю.

Наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу.

Досудове розслідування кримінального провадження за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року на підставі звернення та матеріалів, наданих Управлінням аналітики та обробки інформації Національного бюро.

Нагадуємо, станом на 30 червня 2017 року детективи НАБУ здійснюють розслідування у 61 кримінальному провадженні, відкритому за результатами аналізу е-декларацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: