Петренко розповів, за яким механізмом можуть бути повернуті Афанасьєв і Солошенко

Петренко розповів, за яким механізмом можуть бути повернуті Афанасьєв і Солошенко

В цьому питанні паралельно відбувається юридичний і дипломатичний процеси

Міністр юстиції Павло Петренко не виключає повернення в Україну з Росії політв’язнів Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка за таким же механізмом, як повернули Надію Савченко. Про це він сказав журналістам.
Петренко зауважив, що в цьому питанні паралельно відбувається юридичний і дипломатичний процеси.
«Що стосується юридичного процесу: всі документи готові, вони зараз знаходяться у Російській Федерації для ухвалення рішення щодо повернення на підставі конвенції. Якщо буде вирішено питання дипломатичним шляхом передачі, наприклад, через інший механізм, ми його відразу імплементуємо відповідним документом», - сказав міністр.
На думку Петренка, «ситуація така сама може бути, як по Надії Савченко». «Рухався юридичний процес, потім було ухвалено рішення по-іншому передати, через дипломатичні перемовини, Надію на територію України», - сказав Петренко, якого цитує УНІАН.
Нагадаємо, 25 травня відбувся обмін Надії Савченко на російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.
Міністерство закордонних справ України звернулося до російської сторони з проханням передати на батьківщину Афанасьєва і Солошенка, а також Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Всі вони, за повідомленнями, вже заповнили і підписали документи на екстрадицію в Україну. Афанасьєв засуджений у РФ до 7 років суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річний Солошенко - до 6 років ув'язнення за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: