Банкова проігнорувала річницю створення Карпатської України

Банкова проігнорувала річницю створення Карпатської України
Петро Порошенко

У 2017 році Порошенко стверджував, «подвиг героїв Красного Поля завжди житиме в серцях українців»

Вчора Україна відзначала 79-ту річницю створення Карпатської України. Зокрема, 15 березня на Закарпатті було оголошене вихідним днем. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Також у місті Хуст відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 79-ї річниці проголошення Карпатської України на чолі з її президентом Августином Волошиним, інформує uzhgorod.net.ua.

Біля Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, на почесній варті вишикувалися курсанти Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Ближче до обіду сюди почали з’їжджатися сотні краян з квітами та символами України. Відтак до них приєдналися голова ОДА Геннадій Москаль, голова облради Михайло Рівіс разом зі своїми колегами облрад, керівники усіх районів краю, депутати різних рівнів, духовенство, митці та молодь.

Разом з тим, президент України Петро Порошенко на своїх офіційних ресурсах жодним словом не згадав про цю важливу дату в історії України. Зокрема, на офіційному сайті глави держави та його профілях в соціальних мережах Facebook та Twitter немає жодної згадки про 79 річницю створення Карпатської України.

Варто також зазначити, що, наприклад, минулого року на офіційному сайті глави держави було розміщене «Звернення президента до Українського народу з нагоди 78-ї річниці проголошення Карпатської України».

В цьому зверненні, зокрема, Петро Порошенко стверджував, «що ми пам’ятаємо доблесть оборонців Карпатської України, які мужньо боронили рідну землю від загарбників. Подвиг героїв Красного Поля завжди житиме в серцях українців». Однак, як бачимо, у 2018 році глава держави вже чомусь не згадує про доблесть оборонців Карпатської України.

15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв Конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном – «Ще не вмерла Україна».
Обороняючи Карпатську Україну від угорської окупації загинули, за різними даним, від 2 до 6,5 тисяч українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: