Під судом, де розглядається справа бійця «Торнадо», мітингувальники побились з правоохоронцями

Під судом, де розглядається справа бійця «Торнадо», мітингувальники побились з правоохоронцями
Фото 112.ua

Блокувальники» кидали в правоохоронців пакетами з борошном та шинами. Поліція застосувала сльозогінний газ

Мітингувальники біля суду, який розглядає справу бійця «Торнадо», вступили в бійку з правоохоронцями, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Блокувальники» кидали в правоохоронців пакетами з борошном, а також шинами, які раніше принесли під будівлю суду. Поліція застосувала сльозогінний газ, і одному з людей стало погано, йому викликали «швидку».

Поліція зупинила мітингувальників, які намагалися прорватися до суду. «Також представники добровольчих батальйонів намагалися перелізти через паркан суду, щоб потрапити до суду, але у них це не вийшло... Добровольців зараз стало більше, вони продовжують провокувати поліцейських, але поліцейські стоять на своїх позиціях, і не пропускають їх до суду», - розповів журналіст.

За словами народного депутата Семена Семенченка, сутичка сталася тому, що бійці «Торнадо» з ранку знаходяться в будівлі суду без води і в задусі. «12 годин більше десяти підсудних сидять в тісній клітці, їм закрили годівниці, там нема чим дихати, люди півгодини намагалися занести їм воду і їжу. Вони не пускають. Таке враження що вони тут організували вже тортури», - заявив Семенченко.

Нагадаємо, що під будівлю Оболонського районного суду Києва, де має розпочатися засідання у справі бійцві батальйону «Торнадо», мітингувальники принесли кілька десятків шин і каністру з бензином. Вони заблокували будівлю суду, вимагаючи допустити їх на засідання у справі заступника командира батальйону Миколи Цукура. Однак суд триває в закритому режимі. Домовлятися з мітингувальниками приїхала патрульна поліція.

Як відомо, у червні 2015 року стало відомо про затримання 8 бійців «Торнадо», у тому числі командира Руслана Онищенко, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низці інших тяжких злочинів.

Сам Цукур заявив, що затримання пов'язані з блокуванням батальйоном поїзда з контрабандним металом з Алчевського меткомбінату. Слідчі наполягали, що затримані зґвалтували і вбили чоловіка, знімаючи при цьому процес на відео. Адвокат «торнадовців» заявляв, що в матеріалах справи цього відео немає. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти «Торнадо».

Бійці роти «Торнадо» підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів. У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти «Торнадо», заступника командира і співробітника роти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: