Підозрюваний екс-глава Вищого госпсуду втік за кордон

Підозрюваний екс-глава Вищого госпсуду втік за кордон
Віктор Татьков
Фото УНІАН

Адвокат повідомив, що Татьков виїхав за кордон на лікування

Підозрюваний у незаконному розподілі справ колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков виїхав за кордон. Про це повідомило джерело в Генеральній прокуратурі, передають «Українські новини».

«Адвокат повідомив, що Татьков виїхав за кордон на лікування», – сказав він.

У зв'язку з цим Генпрокуратура не зверталася до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу. У своїй електронній декларації Татьков задекларував будинок площею 54,10 кв. м та земельну ділянку у Волноваському районі під Донецьком. Також він зазначив оренду квартир та будинку у Києві.

При цьому при зарплаті 294,4 тис. гривень на рік Татьков тримає готівкою 150 тисяч євро, 80 тисяч доларів і 300 тисяч гривень. На рахунках у банку – 2852 доларів.

18 жовтня Генеральна прокуратура повідомила про підозру Татькову та Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Раніше суд обрав колишньому заступнику Татькова, судді Вищого госпсуду Артуру Ємельянову, також підозрюваному в незаконному розподілі справ, запобіжний захід у вигляді застави 1,5 млн гривень. 29 вересня Верховна Рада звільнила Татькова з посади судді, оскільки він підпадає під дію закону «Про очищення влади» (про люстрацію).

У липні в ГПУ заявляли, що домагаються арешту рахунків панамської фірми у Ліхтенштейні, бенефіціарами якої були суддя Вищого господарського суду України Ємельянов і його дружина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: