Після перемоги Трампа російські хакери знову завдали удару по США

Після перемоги Трампа російські хакери знову завдали удару по США

Хакери могли робити спроби зібрати інформацію про те, що відбувається у Вашингтоні протягом перехідного періоду передачі влади новій адміністрації

Американські аналітичні центри всього за кілька годин після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США зазнали атак хакерів. Про це агентству Reuters повідомили три компанії, які займаються кібербезпекою.

Вони підозрюють у кібератаках угруповання Cozy Bear, нібито пов'язане з російською владою, яку раніше звинувачували в атаках на Демократичну партію США.

Головний спеціаліст з кібербезпеки компанії AlienVault Джеймі Бласко припустив, що хакери могли робити спроби зібрати інформацію про те, що відбувається у Вашингтоні протягом перехідного періоду передачі влади новій адміністрації.

Представники російського посольства у Вашингтоні і ФБР не схотіли коментувати ситуацію.

Нагадаємо, що розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно зі зламами е-мейлів політичних організацій, що відбулись перед виборами президента країни, стоїть уряд Росії. Голова підкомітету з кібербезпеки в Сенаті США Корі Гарднер виступив з ініціативою запровадити санкції проти РФ за хакерські атаки, котрі, як встановили у Вашингтоні, було здійснено, аби вплинути на виборчий процес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: