Питання звільнення полонених на Донбасі залежатиме від «нормандських» переговорів ,- Геращенко

Питання звільнення полонених на Донбасі залежатиме від «нормандських» переговорів ,- Геращенко
Полонені українські військові на Донбасі 

Завтра, 24 липня, відбудуться перші телефонні переговори у «нормандському форматі»

Перемовини гуманітарної підгрупи на Мінських переговорах щодо звільнення заручників на окупованому Донбасі залежатимуть від результатів телефонної конференції «нормандської четвірки».

Про це заявила представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Для України ключове — питання безпеки і звільнення заручників. Дуже хочеться прогресу і просування у цих питаннях. Наші мінські переговори, що відбудуться 31 липня (скайп-конференція щодо заручників) і 2 серпня (всіх інших підгруп, окрім гуманітарної) багато в чому залежатимуть від результатів «нормандської» телефонної конференції», — зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що завтра, 24 липня, відбудуться перші телефонні переговори у «нормандському форматі» за участю нового президента Франції Емануеля Макрона.

Раніше повідомлялось, що Макрон анонсував обговорення конфлікту на Донбасі із лідерами «нормандської четвірки» 24 липня.

Президент України Петро Порошенко наголосив, що під час переговорів у телефонному режимі лідерів країн «нормандського формату» в понеділок, 24 липня, вимагатиме негайного і реального забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мартін Сайдик повідомив, що телефонна розмова лідерів країн Нормандської четвірки відбудеться 24 липня.

Петро Порошенко після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що за час російської агресії в Україні загинули 11 тисяч українців - військових і цивільних. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: