Південна і Північна Кореї відновили залізничне і дорожнє сполучення

Південна і Північна Кореї відновили залізничне і дорожнє сполучення

На кордоні між КНДР та Південною Кореєю в місті Кесон відбулася церемонія відкриття залізничного сполучення, якого не було між країнами від періоду війни 1950-1953 років 

Повне відновлення залізничного і дорожнього сполучення між КНДР і Республікою Корея може зайняти до двох років

26 грудня 2018 року представники двох Корей запустили проект щодо поновлення залізничного і дорожнього сполучення між країнами. Церемонія пройшла в північнокорейському місті Кесон. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Її учасниками були представники ООН, КНР, РФ і Монголії. Спроба поновити сполучення стало реалізацією рішень, які були досягнуті в рамках саміту лідерів КНДР і Республіки Корея в жовтні цього року. Відповідне сполучення між країнами було припинене 10 років тому.

Проте для початку проведення реальних робіт необхідною умовою є скасування частини нинішніх санкцій ООН і США щодо КНДР. Як наслідок, сторони вирішили зосередитися на проведенні оціночних і дизайнерських робіт.

Повне ж відновлення залізничного і дорожнього сполучення між КНДР і Республікою Корея може зайняти до двох років. Окрім того на сьогодні відсутні економічні стимули для розвитку інфраструктури. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: