Південнокорейський корабель неодноразово наводив радари керування зброєю на японський літак

Південнокорейський корабель неодноразово наводив радари керування зброєю на японський літак
Корабель ВМС Республіки Корея в порту міста Владивосток
Фото з відкритих джерел

Інцидент стався 20 грудня 2018 року в Японському морі

Міністерство оборони Японії повідомило про те, що есмінець ВМС Республіки Корея неодноразово наводив радар для керування озброєнням на японський патрульний літак в рамках інциденту, який мав місце минулого тижня. Про це пише японське видання The Japan Times.

До таких висновків в Токіо прийшли на основі аналізу даних щодо частоти і інтенсивності радіохвиль, які випромінював есмінець Республіки Корея в Японському морі. В японському оборонному відомстві висловили жаль щодо цього інциденту і висловили сподівання, що він не повториться. Також в Токіо готові провести переговори із Сеулом щодо питань військового співробітництва. 

Інцидент за участю японського літака Р-1 і південнокорейського корабля мав місце 20 грудня 2018 року. Японська сторона вважає, що патрульний літак дотримувався всіх міжнародних норм, коли наближався до есмінця Республіки Корея, в тому числі щодо висоти і відстані.

Водночас південнокорейське судно відмовилося дати відповідь на запити із літака Р-1 щодо наведення радарів для керування озброєнням. В Сеулі заявляють про те, що в цей час вони рятували судно КНДР і тому використовували оптичну камеру. Проте жоден радар при цьому не наводився на японський патрульний літак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: