За інформацією з ProZorro відкрито десятки кримінальних справ – Нефьодов

За інформацією з ProZorro відкрито десятки кримінальних справ – Нефьодов

Максим Нефьодов

Фото:  Главком

Нефьодов вважає, що значно дієвіше будувати систему ризик-менеджменту, яка дозволяє проблемні випадки попереджати

Перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов в інтерв’ю «Главкому» заявив, що за останні рік-два за інформацією з ProZorro було порушено десятки кримінальних справ. Зокрема, починаючи від «Укрзалізниці» до окремих сіл та райцентрів.

«Наша правоохоронна система не ідеальна, але не треба думати, що вона не працює. Наше завдання – збільшувати ризик для закупівельників. Якщо будете робити проблеми системно, то рано чи пізно, на другий чи четвертий раз, до вас таки прийдуть. З нашого боку ми значно більше зацікавлені не в кримінальних провадженнях, тому що це реакція пост-фактум», - зазначив чиновник.

Нефьодов вважає, що значно дієвіше будувати систему ризик-менеджменту, яка дозволяє проблемні випадки попереджати.

«Коли ми вже бачимо, що щось відбувається не так, але прямих збитків державі ще не завдано. Наприклад, ми бачимо, що замовник дискваліфікував усі пропозиції з помірною ціною і намагається укласти угоду з найдорожчим постачальником. Це ще не ознака того, що всіх треба тягнути в тюрму. Можливо, низькі ціни справді були, пропонували фейкові компанії, які неспроможні виконати договір або мають проблеми з документацією. Але це принаймні дуже підозріло і треба одразу перевірити, в чому справа. Якщо буде виявлена проблема, то кримінальна справа за результатами не може бути порушена. Тому що збитки не завдані, складу злочину нема. Але це краще, ніж коли когось карають, але гроші вже повернути майже неможливо», - пояснив заступник  міністра.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: