Подробиць не буде. Тимошенко відмовилась пояснювати, як вона отримала 150 млн грн

Подробиць не буде. Тимошенко відмовилась пояснювати, як вона отримала 150 млн грн
Юлія Тимошенко запевняє, що не може розкривати подробиць щодо виплат 

Лідерка «Батьківщини» задекларувала величезну суму як «компенсацію за політичне переслідування»

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко пояснила зміни у майновому стані компенсацією, яку отримала за увʼязнення у 2011—2014 роках.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Щодо змін у моїй декларації. Так, днями я отримала грошову компенсацію збитку, заподіяного політичними репресіями 2011—2014 років, від резидента США на стадії досудового врегулювання. Це свідчить про те, що Сполучені Штати — по-справжньому правова держава, і права людини для них не порожній звук, а справжня цінність», — пояснила Тимошенко.

Вона додала, що їй вдалося досягти справедливості в цій справі, і це «ще один доказ того, що в’язниця в 2011—2014 роках була політичною розправою» над нею. Лідерка «Батьківщини» додала, що подробиць цих виплат не розкриватиме через законодавче регулювання у США щодо юридичних обмежень у справі.

screenshot_2_13

Нагадаємо, що напередодні «Главком» першим повідомив, що Юлія Тимошенко задекларувала 148 млн 345 тис. грн доходу. Вчора цю інформацію не прокоментували ні у політсилі, ні особисто лідерка «Батьківщини». Зазначимо, що згідно із декларацією, джерелом вказаного доходу виступила американська юридична компанія Reid Collins Tsai, основними сферами практики якої є фінансове шахрайство, справи про неплатоспроможність, професійну відповідальність, довірені судові спори, судові спори щодо банкрутства, посередництво та інші.

Нагадаємо, що у серпні 2011 року Юлію Тимошенко було заарештовано у залі Печерського райсусуду Києва, який розглядав справу щодо газового контракту з Росією. А вже у жовтні суд визнав Тимошенко винною і засудив до семи років позбавлення волі, а також заборону обіймати державні посади впродовж трьох років.

Цей вирок у ЄС, США і навіть Росії назвали «політично вмотивованим». У 2013 році Юлія Тимошенко виграла справу проти України в Європейському суді з прав людини.

Вийти з-за ґрат Юлія Тимошенко змогла лише 22 лютого 2014 року, після втечі Віктора Януковича з України і ухвалення парламентом постанови «Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Тимошенко Ю. В.».

Додамо, що в липні 2019 року соратник Тимошенко і народний депутат ВО «Батьківщина» Сергій Власенко задекларував іноземний дохід на суму 57,2 млн грн. У січні 2020 року обранець також отримав 8,9 млн грн іноземного доходу. В обох випадках джерелом доходу виступила американська юридична компанія Reid Collins Tsai.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: