Поліція Австралії рік керувала сайтом із дитячою порнографією

Поліція Австралії рік керувала сайтом із дитячою порнографією

Операція дозволила затримати ґвалтівників і врятувати дітей, задіяних у виробництві порнографії

Поліція Австралії таємно керувала одним з найбільших в світі сайтів з дитячою порнографією в рамках операції по виявленню і затриманню педофілів.

Дізнатися про це вдалося журналістам норвезького видання VG, які вели власне розслідування діяльності сайту із дитячою порнографією, котрий існував в анонімному сегменті інтернету. У січні 2017 року журналісти з'ясували, що сайтом керують співробітники поліції австралійського штату Квінсленд.

Як з'ясувалося в ході розслідування, восени 2016 року австралійська поліція встановила особу керівника сайту - Бенжаміна Фолкнера, якого в той час заарештували в США за зґвалтування 4-річної дівчинки. Зараз він відбуває довічне покарання. Поліцейські зуміли взяти сайт під свій контроль і таємно підтримували його діяльність таким чином, щоб відвідувачі не здогадалися про підміну.

Відповідно до прийнятої на сайті традиції, його засновник раз на місяць писав звернення на форумі. Таким чином відвідувачі розуміли, що сайт не був розкритий поліцією. Австралійські поліцейські стали писати такі пости і, як і сам Фолкнер, супроводжувати їх знімками насильства над дітьми. Австралійське законодавство дозволяє поліцейським займатися подібною діяльністю.

У вересні 2017 року сайт був закритий. На ньому були зареєстровані близько мільйона чоловік, число активних користувачів складало 3-4 тисячі чоловік. Не менш ста з них займалися виробництвом дитячої порнографії.

Як стверджують в поліції Квінсленда, операція привела до відкриття кримінальних справ в десятці інших країн, а також дозволила затримати ґвалтівників і врятувати дітей, задіяних у виробництві порнографії. Точних даних про арешти поліція не розкриває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: