Поліція розслідує смерть російського журналіста як «самогубство»

Поліція розслідує смерть російського журналіста як «самогубство»

«Мені страшно. Не знаю як далі жити», - останній запис журналіста у Фейсбук

Сьогодні вночі у квартирі в Подільському районі Києва знайшли мертвим журналіста Олександра Щетиніна. Цю інформацію підтвердила речник ГУНПУ в Києві Оксана Блищик на своїй сторінці у Facebook.

«Поліція з’ясовує обставини смерті журналіста. Повідомлення про це надійшло до Подільського управління поліції близько півночі. Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, на балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновками судмедексперта, смерть наступила у період із 20-і до 21:30. З’ясувалося, що уродженець Російської Федерації, 1962 р.н., кілька років жив у Києві, був директором інтернет-видавництва. Під час огляду місця події правоохоронці вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього та передсмертну записку. Двері у квартиру були зачинені, обстановка у помешканні не порушена», — написала О.Блищик.

Також вона зазначила, що відомості про подію зареєстровані, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з додатковою правовою кваліфікацією — «самогубство».

Поліція встановлює всі обставини цієї події.

Відмітимо, що останній запис у Фейсбуці Щетинін зробив 22 серпня. Він написав: «Мені страшно. Не знаю як далі жити ( два роки тому )». І залишив репост дворічної давнини з окупованого Криму.

 

Відомо, що Щетинін після відставки за власним бажанням із заснованого ним інформаційного агентства «Новий регіон» в лютому 2014 року заявляв про чинення тиску на нього з боку влади в РФ. При цьому він пояснив тиск на його видання його відкритою позицією на підтримку подій на українському Евромайдані. В Україні проживав з 2005 року, був одружений з українкою. У своїх інтерв'ю відкрито називав президента РФ Володимира Путіна своїм ворогом, а владу в РФ - режимом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: