Поліція відзвітувала про затримання одного учасника акції «євробляхерів»

Поліція відзвітувала про затримання одного учасника акції «євробляхерів»
Затримання учасника акції у центрі Києва
Фото: Главком

Група осіб провокувала бійку біля парламенту, а один із протестувальників намагався вдарити народного депутата, заявили у поліції

Поліція затримала одного учасника протесту водіїв автомобілів з єврономерами у рамках «Акції за захист і доступне розмитнення» під будівлею Верховної Ради у Києві.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

«Внаслідок подій біля Верховної Ради України затримали одного активного учасника акції», - відзначили у поліції.

Відзначається, що група осіб провокувала бійку біля парламенту, а один із протестувальників намагався вдарити народного депутата.

Порушника доставили до територіального управління поліції для надання пояснень.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 («Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча») Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Як додає телеканал «112 Україна», наразі мітингувальники з вулиці Шовковичної вже розійшлись, а частина повернулась пікетувати парламент.

«Якщо говорити про вулицю Шовковичну, то нині від натовпу тут лишились спогади, недопалки на дорозі, а також понівечений автомобіль Павла Пинзеника. Тут продовжують працювати правоохоронці. Слідчі уже зняли відбитки пальців і кажуть, що вже за 15-20 хвилин закінчать слідчі дії», - йдеться у повідомленні.

Також, за інформаціїю ЗМІ, правоохоронці зняли кордон.

Як повідомлялося раніше, авто нардепа Пинзеника протаранило чоловіка і зламало ногу. Пораненого забрала швидка. Протестувальники взяли авто в облогу, і каменем розбили заднє вікно джипа. За їх словами нардеп хотів втекти.

Сам Пинзеник вже прокоментував ЗМІ інцидент, який з ним стався у центрі Києва. Також він спростував інформацію, що автомобіль, в якому він знаходився, збив одного з протестувальників в урядовому кварталі Києва. 

Ввечері Пинзеник залишив машину у супроводі великої кількості правоохоронців та районного начальника поліції.

Як відомо, у Києві вже другий день проходять протести власників авто на єврономерах.  

Дивіться фоторепортаж «Главкома».

Нагадаємо, 11 липня вранці водії автомобілів на єврономерах влаштували чергову акцію протесту у центрі Києва. Вони заблокували урядовий квартал, вулицю Грушевського від Арсенальної до Європейської площі. До дешевого розмитнення автівок з іноземними номерами додалась ще одна вимога – протестувальники хочуть, аби у поліції забрали право перевіряти авто за митною базою.

Читайте матеріал «Главкома»: «Їм - офшори, нам - дешеві машини!». Як журналісти з «євробляхерами» істину шукали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: