Політолог пояснив, чому переговори щодо Донбасу треба терміново переносити з Мінська

Політолог пояснив, чому переговори щодо Донбасу треба терміново переносити з Мінська
Переговори у Мінську

Білорусь напередодні проголосувала проти резолюції ООН щодо Криму

Український політолог, соціолог Віктор Небоженко вважає, що Україні варто терміново змінити локацію переговорів щодо Донбасу. Альтернативу Білорусі, на думку Небоженка, варто шукати серед інших східноєвропейських країн.

Про це він написав на своїй сторінці у Facеbook.

«Якщо, дійсно, Білорусь проголосувала проти резолюції ООН про Крим, то що ми робимо в Мінську? Треба переносити місце переговорів по Донбасу в будь-яку іншу східноєвропейську країну, що межує з Україною і з якою ми ще не посварилися», - вважає Небоженко.

Нагадаємо, з держав Європейського континенту лише три країни проголосували проти попереднього затвердження Генеральною асамблею ООН оновленої резолюції з прав людини щодо анексованого Криму: Росія, Білорусь та Сербія.

Як відомо, 14 листопада Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив оновлену резолюцію з прав людини щодо анексованого Криму. 

Оновлену резолюцію з прав людини в Криму Україна внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН в жовтні 2017 року. У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Генеральна асамблея ООН розгляне резолюцію «Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь» у грудні.

Водночас у Білорусі висловили готовність направити на Донбас своїх миротворців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: