Політолог пояснив, навіщо зблизились Гройсман та Яценюк

Політолог пояснив, навіщо зблизились Гройсман та Яценюк
Арсеній Яценюк та ВОлодимир Гройсман (фото: Уніан)

«Народний фронт» побоюється, що у разі відставки уряду позиція їхньої партії послабиться і буде монополія Порошенка, вважає політолог

Політолог Володимир Фесенко вважає, що так званий союз Володимира Гройсмана та Арсенія Яценюка – тактичний і ситуативний. Із його допомогою кожен досягає свої мети.

«Народний фронт» побоюється, що у разі відставки уряду позиція їхньої партії послабиться і буде монополія Порошенка. Гройсман зі свого боку хоче мати союзників, які б урівноважували його відносини з президентом та його партією», – вважає політолог.

При цьому Фесенко переконаний, що варіант послаблення ролі президента розглядається не в контексті гри проти Порошенка, а проти майбутнього президента – щоб послабити потяг Юлії Тимошенко до президентської посади.

«У Порошенка і в «Народному фронті» бачать у цьому засіб збереження себе при владі, але в іншій конфігурації. Краще вже парламентсько-президентська республіка, де Порошенко міг би стати прем’єр-міністром або міністром закордонних справ, Аваков – залишитись головою МВС і так далі».

Більше читайте у статті: Найбільший жаль Порошенка, або Чому Гройсман міряє свій президентський рейтинг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: