Політв’язень Кольченко продовжує домагатися зустрічі з українським консулом - адвокат

Політв’язень Кольченко продовжує домагатися зустрічі з українським консулом - адвокат

Олександр Кольченко

Кримчанину Кольченку відмовляють у зустрічі з українським консулом «на підставі того, що він є громадянином Російської Федерації», заявив адвокат

Політв’язень Олександр Кольченко, якого засудили в РФ, домагається зустрічі з українським консулом, незважаючи на відмову російської сторони.

Про це «Крим.Реалії» розповіла адвокат ув'язненого Світлана Сидоркіна.

«Він неодноразово подавав заяви, йому відмовляли на підставі того, що він є громадянином Російської Федерації. Він хоче з'ясувати питання щодо можливості його обміну, чи обговорюється це питання, чи стоїть, і що робить консул в цьому відношенні», – пояснила адвокат.

Вона повідомила, що нарікань на умови утримання у її підзахисного немає. Він також не скаржиться на ставлення адміністрації колонії та інших ув'язнених.

«Саша сумує і дуже хотів би побачити когось зі своїх знайомих. Мама до нього на побачення приїжджає, може бачитися з адвокатами. Він вже закінчив навчання за спеціальністю «столяр-червонодеревник», і з вересня там починають нові курси, хоче піти ще отримати спеціальність. Читає книги, по можливості повідомлення ЗМІ, але в основному інформація йде з телебачення», – розповіла Сидоркіна.

Як відомо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону завершив розгляд справи так званих кримських терористів - Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яких звинуватили у створенні осередку «Правого сектора» в Криму та підготовці і здійсненні терактів.

Незважаючи на відсутність прямих доказів та політичний характер справи, Сенцова і Кольченка засудили до 20 і 10 років суворого режиму, відповідно.

Читайте також: «Три роки в’язня Кремля. Сьогодні Сенцову – 41»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: