Польща готова розпочати поставки скрапленого газу Україні

Польща готова розпочати поставки скрапленого газу Україні
Термінал у польському Свіноуйсьці

Дуда наголосив, що Польща прагне співпрацювати з Україною для забезпечення спільної енергетичної безпеки

Польща готова до постачань скрапленого газу до України через газовий термінал у польському Свіноуйсьці.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда.

«Ми відкриті до пропозицій щодо постачання Україні скрапленого газу через газовий термінал у місці Свіноуйсьце. До розмови з владою України на рівні відповідних відомств і економічних суб'єктів Польща відкрита», - сказав Дуда.

Польський президент наголосив, що Польща прагне співпрацювати з Україною для забезпечення спільної енергетичної безпеки.

«Ми говорили про підтримку України шляхом інвестицій у побудову газового інтерконектора. Це завдання реалізується, є тісна співпраця між Польщею та Україною. Ми реалізували цю інвестицію, щоб забезпечити енергетичну безпеку не лише собі, але й іншім», - зазначив Дуда.

Газовий термінал у Свіноуйсьці, призначений для прийому танкерів зі зрідженим газом, почав роботу в червні 2016 року. Його потужність становить 5 млрд кубометрів газу на рік, але може бути збільшена до 7,5 млрд кубометрів. 25 червня 2016 року термінал прийняв перший танкер - Arctic Princess з норвезького порту Мелкойа, що доставив 140 тис. кубометрів (84 млн кубометрів після регазифікації).

8 червня 2017 року термінал прийняв першу партію газу зі США - танкер Clean Ocean доставив 162 тис. кубометрів зрідженого газу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: