Польща хоче залучати Україну до зустрічей Вишеградської групи

Польща хоче залучати Україну до зустрічей Вишеградської групи

Йдеться про зустрічі Вишеградської групи, до складу якої входять Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина

Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський запропонував проводити зустрічі Вишеградської групи за участю країн Бенілюксу, Балтії, Середньої Азії і низки інших держав, зокрема України, передає Польське радіо.

«Вишеградська група не збирається проводити інституційне розширення, проте, готова до зустрічей у форматі V4 плюс», - заявив Ващиковський.

Очільник польської дипломатії зазначив, що йдеться про зустрічі Вишеградської групи, до складу якої входять Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина, «за участю України, країн Бенілюксу або держав Середньої Азії». Він додав, що існує можливість створення «нових форматів».

«Кілька тижнів тому в Польщі відбулася зустріч найсильніших держав східного флангу НАТО: Польщі, Румунії і Туреччини. Цей формат можна розширити за допомогою приєднання держави південно-східного флангу, тобто Болгарії, або північної країни, наприклад, Норвегії», - сказав Ващиковський.

«Крім того, ми можемо об'єднати весь східний фланг, тобто звернутися до країн Балтії. У будь-якому випадку, слід скористатися можливістю розширення формату V4 з метою забезпечення нашої безпеки», - додав голова польської дипломатії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: