Польщу знову охопили масові протести

Польщу знову охопили масові протести

Мітингувальники вимагають від уряду країни припинити політику «затягування поясів»

Масові акції протесту охопили Польщу, на вулиці Варшави і ряду інших міст вийшли близько 30 тисяч протестувальників. Вони вимагають від уряду країни припинити політику «затягування поясів» яку, на їхню думку, проводить нинішня влада, пише «Дзеркало тижня».

Під час демонстрацій мітингувальники також відзначили 35-ю річницю введення в Польщі воєнного стану.Соціалістичний уряд Польщі в грудні 1981 року проголосував за прийняття  відповідного рішення відразу ж після того, як по країні прокотилася хвиля страйків. До мирного протесту людей закликав рух «Солідарність» на чолі з майбутнім президентом країни Лехом Валенсою. За два роки дії воєнного стану близько сотні людей загинули, десятки тисяч були арештовані. На думку протестувальників, нинішній уряд Польщі діє точно так само, як і соціалістичний.

Мітингувальники скаржаться на те, що президент Анджей Дуда відмовляється приводити до присяги суддів, які були призначені при попередньому уряді. А нинішній Кабінет міністрів не визнає легітимність низки рішень, які були прийняті цими суддями.

Нагадаємо, на початку жовтня в багатьох містах Польщі пройшов загальний страйк жінок «Чорний протест». Протести жінок почалися після прийняття польським парламентом в першому читанні закону, повністю забороняє аборти в Польщі. В знак протесту польські жінки в чорному одязі вийшли на вулиці з гаслами:»Моє тіло - моя справа», «Право вибору - право людини». У травні у Варшаві пройшли масштабні акції протесту під гаслом «Ми є і залишаємося в Європі». Учасники пройшли маршем по центру міста. Активісти висловили невдоволення політикою партії «Право і справедливість», і виступили проти конституційних реформ, так як бачать в них загрозу демократії Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: