Польська авіакомпанія LOT скасувала київські рейси через страйк

Польська авіакомпанія LOT скасувала київські рейси через страйк

Пасажирам, які викупили квитки на ці авіарейси, буде запропоновано нові квитки або відповідну компенсацію, - запевняють у прес-службі авіакомпанії

Польська авіакомпанія LOT через відсутність повних екіпажів у зв’язку зі страйком скасувала у понеділок сім авіарейсів. Серед них є рейс за маршрутом Варшава-Київ в обидва боки. Про це з посиланням на прес-службу LOT інформує РАР

«Ми змушені були скасувати в понеділок сім із близько 340 рейсів, запланованих на цей день», - заявив представник прес-служби LOT Конрад Майшик.

Він поінформував, що йдеться про п’ять рейсів до Варшави з Ньюарка, Мілана, Праги, Москви та Києва (Жуляни), а також два авіарейси з Варшави до Франкфурта та Києва (Жуляни).

Майшик запевнив, що пасажирам, які викупили квитки на ці авіарейси, буде запропоновано нові квитки або відповідну компенсацію.

Представники LOT і страйкарів в ході багатогодинних переговорів домовилися призупинити страйк, що триває з 18 жовтня. В результаті переговорів, зокрема, досягнуто домовленість, що голову профспілкового комітету льотного персоналу Моніку Желязік, голову профспілкового комітету пілотів Адама Жешота, а також 66 інших працівників кампанії, яких було звільнено за участь у страйку, буде поновлено за місцем роботи.

Переговори керівництва компанії і страйкарів продовжуються в понеділок.

Як повідомлялося, основними вимогами профспілок авіакомпанії LOT є підвищення зарплат і зміна системи нарахування пенсій. В авіакомпанії, що перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Керівництво компанії до останнього часу вважало страйк нелегальним, оскільки відповідно до закону про вирішення групових спорів перед страйком має бути проведений відповідний референдум серед членів колективу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: