Помер легендарний футболіст та тренер Віктор Чанов

Помер легендарний футболіст та тренер Віктор Чанов
Віктор Чанов

Легенді українського футболу було лише 57 років

Сьогодні, восьмого лютого, на 57 році життя помер відомий радянський та український футбольний воротар, тренер Віктор Чанов. Про це з посиланням на рідних загиблого повідомляє видання «Гордон»

Зазначається, що смерть настала в середу близько 19:50.

Видання «Спорт-Експрес» додає, що 20 січня на Віктора Чанова було скоєно напад в околицях Києва. Невідомі зупинили його автомобіль і завдали численні ушкодження, що спричинили черепно-мозкову травму. Наступного дня Чанову була зроблена складна операція.

Віктор Чанов народився в 1959 році в Донецьку. На професійному рівні почав грати в 19-річному віці. Три роки – з 1978-го по 1981-й – він провів у донецькому «Шахтарі», потім перейшов в київське «Динамо». У столичній команді Чанов виступав дев'ять років – до 1990 року. За збірну СРСР у період з 1982-го по 1990 рік Віктор Чанов зіграв 21 матч, в яких пропустив вісім голів.

Чанов – триразовий чемпіон СРСР, п'ятиразовий володар Кубка СРСР. Крім того, з «Динамо» в 1986 році він став переможцем Кубка володарів кубків (попередник Кубка УЄФА і Ліги Європи).

З 1995 року почав тренерську кар'єру, зокрема, працював тренером у «ЦСКА-Борисфен» і київському «Динамо»

Як відомо, на початку року в Києві на 82-му році життя помер ветеран столичного «Динамо» Ігор Зайцев. В середу також загинув нардеп від «Народного фронту» Петро Ванат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: