Помпео: США закликали Росію припинити окупацію Криму

Помпео: США закликали Росію припинити окупацію Криму
Майк Помпео

Жодна країна не може силою змінити кордони іншої, заявив Помео

США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Про це йдеться у Кримській декларації, підписаній держсекретарем Майком Помпео та опублікованій на сайті зовнішньополітичного відомства США.

«Сполучені Штати відкидають спробу анексії Росією Криму та зобов'язуються дотримуватися цієї позиції до відновлення територіальної цілісності України», - зазначається у заяві.

У декларації також вказується, що Росія своїм вторгненням в Україну в 2014 році і анексією Криму намагалася підірвати основний міжнародний принцип демократичних держав: жодна країна не може силою змінити кордони іншої.

«Росія діяла у порядку, негідному великої нації, і вибрала шлях ізоляції від міжнародного співтовариства», - підкреслюється у заяві глави Держдепу.

Укладачі документа зазначили, що Крим був захоплений силою, що суперечить міжнародному праву. Також американська влада закликала Росію дотримуватися взятих на себе зобов'язань, припинити окупацію Криму і поважати принципи міжнародного права.

«Як ми зробили у випадку з Декларацією Уеллеса 1940 (року), США підтверджують, що їхньою політикою є відмова від визнання претензій Кремля на суверенітет над територією (Криму)», - йдеться в декларації.

Нагадаємо, Помпео раніше заявив, що президент Росії Володимир Путін й американський лідер Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі обговорювали питання України, але не змогли дійти згоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: