Порошенко: 14 вересня у нас буде черговий мільярд від МВФ

Порошенко: 14 вересня у нас буде черговий мільярд від МВФ

Українське питання внесено до порядку денного ради директорів МВФ 14 вересня

Президент України Петро Порошенко очікує, що рішення про виділення чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду буде прийнято вже 14 вересня. Про це він сказав на церемонії відкриття дитячого садка в селищі Слобожанське Дніпровського району Дніпропетровської області.
«Завтра, 14 вересня, у нас буде черговий мільярд – транш МВФ, який стане міцним фундаментом під нашою реформою», – заявив Порошенко.
Нагадаємо, Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв'язку з політичною кризою та зміною уряду. Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні поточного року переговори про відновлення фінансування було відновлено. Спочатку передбачалося, що третій транш становитиме близько $1,7 млрд, і рішення про нього рада директорів МВФ мала б ухвалити в червні, проте через невиконання Україною низки умов терміни постійно відкладалися, а розмір траншу, як очікується, буде знижено до $1 млрд.
Зрештою питання України було внесено до порядку денного ради директорів 14 вересня після питання щорічних консультацій з владою Філіппін у рамках IV статті статуту фонду (збір та обговорення економічної і фінансової інформації країни). За даними МВФ, крім другого перегляду програми розширеного фінансування EFF, рада директорів розгляне запити української влади про недотримання критеріїв ефективності та перегляд графіка виділення коштів, а також додатково оцінить ефективність програми stand by, відкритої для України в 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: