Порошенко анонсував введення нових санкцій проти Росії

Порошенко анонсував введення нових санкцій проти Росії

За словами Петра Порошенка, санкції вводитимуться за проведення «виборів» на Донбасі і напад на українські кораблі

Фото з відкритих джерел

На думку президента, Україна має продемонструвати світу рішучість своїх дій

Сьогодні на порядок денний Ради національної безпеки і оборони внесений проект ухвалення рішення про застосування санкцій України проти РФ. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО.

«Сьогодні на порядок денний РНБО внесено і проект ухвалення рішення про застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на території, окупованій на Сході України, на Донбасі. За агресію проти нашої держави в Чорному морі, біля Керченської протоки – тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тим, хто віддавав накази», – сказав він.

За словами президента, Україна має продемонструвати світу рішучість наших дій.

«Ми бачимо політичну підтримку і участь Державної думи у цьому процесі – значна участь Держдуми, зокрема і фракції «Єдина Росія», ЛДПР, також рішенням вводяться до санаційного списку. Підприємства, які в той чи інший спосіб протидіють Україні, забезпечують військову складову постачань до збройних сил РФ, за пропозицією уряду, СБУ, з аналізом ВР також запропоновано сьогодні запропонувати до них санкції», – наголосив Порошенко.

25 грудня Росія розширила санкційні списки щодо українців. Список фізичних осіб тепер налічує 567 осіб, а юридичних осіб 75.

Нагадаємо, 1 листопада Росія ввела спеціальні економічні санкції щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Санкції поширились на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної Ради, чиновників адміністрації президента України, керівників органів виконавчої влади та великих українських компаній та інших.

Зокрема, до списку санкцій потрапили Олексій Порошенко - старший син президента України, а також Юлія Тимошенко, Арсен Аваков, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: