Порошенко дозволив пародистам і карикатуристам користуватись чужими творами

Порошенко дозволив пародистам і карикатуристам користуватись чужими творами

Президент України Петро Порошенко

Підписаний президентом закон закріплює визначення понять «пародія», «попурі», «карикатура»

Президент України Петро Порошенко підписав закон №3586, який було ухвалено Верховною Радою 5 жовтня 2016 р. та вносить до закону «Про авторське право і суміжні права» зміни, що стосуються використання об'єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах. Відповідну інформацію опубліковано в картці законопроекту на сайті парламенту.

«24.10.2016 Повернуто з підписом від президента», – йдеться у повідомленні в рядку статусу документа.

Цей законодавчий акт дозволяє творцям вільно використовувати у своїх творах в жанрах пародії, карикатури і попурі твори інших авторів у передбачених законом межах. Також він закріплює на законодавчому рівні поняття «пародія», «попурі», «карикатура» на підставі правозастосовної практики Європейського союзу (ЄС).

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його мета – імплементація норм європейського законодавства в українське, створення умов для вільного розвитку творчості в сучасних жанрах пародії, карикатури і попурі, підвищення культурного рівня, естетичного виховання громадян, задоволення культурних потреб українського народу, підтримка вітчизняного виробника у сфері культури тощо.

Нагадаємо, 22 вересня Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: