Порошенко і Лукашенко домовились про зняття антидемпінгових обмежень

Порошенко і Лукашенко домовились про зняття антидемпінгових обмежень
Петро Порошенко і Олександр Лукашенко 

Товарообіг між двома країнами може бути подвоєний, - заявив президент

Україна і Білорусь створять найближчим часом робочу групу для зняття антидемпінгових обмежень у взаємній торгівлі. Про це в п'ятницю, 26 жовтня, домовилися президенти двох країн, повідомляє Укрінформ.

«Ми домовилися з Олександром Григоровичем (Лукашенком, - ред.) терміново доручити урядам створити робочу групу, щоб розчистити всі антидемпінгові обмеження, розчистити будь-які перешкоди, які заважають взаємній торгівлі», - сказав після зустрічі з білоруським лідером президент України Петро Порошенко.

За його словами, товарообіг між двома країнами може бути подвоєний.

«Цьогоріч, ми сподіваємося, що товарообіг між Україною та Білоруссю буде 5,3 млрд... Я впевнений, що ми могли б з легкістю подвоїти наш товарообіг, і цифра в 10 млрд доларів є цілком реальною. Значною мірою цьому сприяло б відновлення експорту українського металопрокату в Республіку Білорусь, а також скасування обмежень як на торгівлю сільськогосподарською продукцією, так і на торгівлю деревиною», - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що це є завданням обох сторін, і спрогнозував, що ця робоча група буде створена найближчим часом.

Сьогодні, 26 жовтня, у Гомелі пройшов перший Регіональний форум України і Білорусі, про проведення якого раніше домовилися президенти України та Білорусі Петро Порошенко та Олександр Лукашенко.

В рамках форуму відбулось підписання 12 угод різних рівнів. Наступний форум відбудеться у 2019 році в Житомирі. 

До слова, Порошенко у Білорусі закликав РФ вивести свої війська з ДонбасуЛукашенко у свою чергу заявив, що Білорусь готова включитися у конфлікт між Україною і РФ


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: