Україна і Білорусь підписали договір про реадмісію

Україна і Білорусь підписали договір про реадмісію
У Гомелі 26 жовтня підписали угоду про реадмісію між Україною та Білоруссю 

Сьогодні в Гомелі було підписано низку важливих угод між Україною та Білоруссю

Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

Метою угоди є створення правових підстав, необхідних для встановлення і розвитку міждержавного співробітництва у сфері реадмісії осіб, що дозволить мінімізувати негативні наслідки, які породжуються незаконною міграцією та підвищити ефективність спільної боротьби з незаконною міграцією шляхом удосконалення правового регулювання цієї діяльності. Підписи під угодою поставили міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич та голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей підписали план консультацій між МЗС України та зовнішньополітичним відомством Республіки Білорусь на 2018-2019 роки.

Також було підписано угоду між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством спорту і туризму Білорусі про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту.

Крім того, Брестський облвиконком уклав договір про співробітництво з Рівненською обласною державною адміністрацією та угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво із Запорізькою обласною державною адміністрацією. Також з Запорізькою областю буде співпрацювати і Могилевський облвиконком. Два документа з українськими регіонами підписав Мінський облвиконком: угоду з Запорізькою облдержадміністрацією та меморандум з Київською облдержадміністрацією. Керівники Гомеля і Дніпра поставили підписи під угодою про дружбу і співробітництво.

Як повідомлялося, сьогодні Порошенко взяв участь у Першому форумі регіонів України та Білорусі

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: