Порошенко і Меркель по телефону поговорили про Донбас та переговори в «нормандському форматі»

Порошенко і Меркель по телефону поговорили про Донбас та переговори в «нормандському форматі»
Порошенко і Меркель

Меркель поінформувала українського лідера про підсумки своїх переговорів з Путіним

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

У прес-службі зазначили, що співрозмовники вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, Ангела Меркель відзначила роль українців у боротьбі з нацизмом.

«Лідери обох держав обговорили ситуацію на Донбасі, зазначивши пріоритетність виконання безпечного компонента Мінських домовленостей. Президент України наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом «парадів» на окупованих територіях 9 травня. Петро Порошенко і Ангела Меркель також засудили напади на представників ОБСЄ і системні перешкоди в їх роботі. Вони відзначили важливість проведення розслідування і покарання винних в атаці на патруль ОБСЄ 23 квітня», - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники також підкреслили необхідність звільнення заручників. Меркель поінформувала українського лідера про підсумки своїх переговорів у Росії 2 травня. «Глави України і Німеччини підкреслили необхідність продовження роботи в «нормандському» форматі, зокрема з участю новообраного Президента Франції. Вони також домовилися про подальший графік двосторонніх зустрічей на вищому рівні», - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що 2 травня Ангела Меркель прибула в Сочі, де провела переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: