Порошенко нагородив Сущенка орденом «За мужність»

Порошенко нагородив  Сущенка орденом «За мужність»
Президент передав орден дружині журналіста Анжелі Сущенко

Президент передав орден дружині журналіста Анжелі Сущенко

Президент Петро Порошенко відзначив українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду з рук Глави держави отримала дружина журналіста Анжела.

«Сьогодні, вручаючи державні нагороди працівникам «Украінформу», відзначив нагородою Романа Сущенка за мужність, за героїзм і патріотизм», — повідомив президент у Twitter.

За його словами, сотні організацій вимагають від Росії негайно звільнити Романа Сущенка та інших політв’язнів.

«Роман Сущенко платить велику ціну за можливість говорити правду. Завдяки українським дипломатам і медіа-спільноті на захист Романа об’єднався весь цивілізований світ, Європарламент, ОБСЄ, ПАРЄ, Міжнародна Європейська федерації журналістів», — сказав президент.

Роман Сущенко, засуджений в Росії за шпигунство до 12 років ув'язнення, став лауреатом премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка від Національної спілки журналістів України.
4 червня суд у Москві визнав винним у «шпигунстві» і засудив до 12 років колонії суворого режиму українського журналіста Романа Сущенка. Засуджений Сущенко в останньому слові не визнав провини та просив звільнення.
12 вересня захисник Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко готовий просити про помилування.
8 жовтня українського політв’язня Романа Сущенка етапували з СІЗО Москви до місця відбування покарання.
Нагадаємо, кореспондент українського інформагентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко був затриманий у Москві у вересні 2016 року, коли приїхав до Росії відвідати родичів. У жовтні того року ФСБ РФ висунула Сущенку офіційне звинувачення у шпигунстві.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: