Порошенко наказав припинити звільнення листонош «Укрпошти»

Порошенко наказав припинити звільнення листонош «Укрпошти»

Президент Петро Порошенко 12 грудня провів зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном та гендиректором ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським

Фото: прес-служба президента України

Президент Петро Порошенко заявив, що він ініціював внесення до Держбюджету 500 млн грн, які би компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій

Президент Петро Порошенко закликав міністра інфраструктури Володимира Омеляна проконтролювати питання із доставкою пенсій, збереженням відділень «Укрпошти» та забезпеченням зарплат листонош.

Про це йшла мова під час зустрічі Порошенка з міністром Омеляном та Генеральним директором ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським у середу, 12 грудня.

За словами президента, він ініціював внесення до Держбюджету 500 млн грн, які би компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій.

«Ми маємо припинити закриття поштових відділень у селах, і особливо у віддалених селах. Треба забезпечити їх підтримку за рахунок загального балансу «Укрпошти», - підкреслив глава держави.

«Також наказую припинити звільнення листонош. На сьогоднішні 500 млн грн дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош. Бо це непросто доставка пенсій, доставка газет», - сказав президент.

Порошенко нагадав, що у жовтні він поставив завдання гендиректору «Укрпошти» - не допустити збільшення тарифів на доставку пенсій.

«Це не має вплинути на пенсійне забезпечення найвразливіших верств населення, і має бути підписана угода «Укрпошти» з Пенсійним фондом щодо гарантування доставки пенсій», - заявив президент.

Нагадаємо, у листопаді генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що в компанії запустили програму зі скорочення адміністративно-управлінського персоналу на 30%.

Раніше Смілянський припускав, що «Укрпошта» вимушена буде припинити доставку пенсій, оскільки тариф на цю послугу не переглядався з 2004 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: