Порошенко обговорив з Ердоганом поглиблення стратегічного партнерства

Порошенко обговорив з Ердоганом поглиблення стратегічного партнерства
Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган в Нью-Йорку

Порошенко та Ердоган висловили задоволення у зв’язку із суттєвими зрушеннями на окремих стратегічних напрямках взаємодії

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом у рамках участі у роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляє прес-служба Порошенка, Ердоган підтвердив незмінну підтримку Туреччини суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно-визнаних кордонах.

Глави двох держав також обговорили підготовку до шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке має відбутися у Києві.

«Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган висловили задоволення у зв’язку із суттєвими зрушеннями на окремих стратегічних напрямках взаємодії і заявили про налаштованість докладати подальших зусиль задля поглиблення стратегічного партнерства між двома країнами у практичній площині», - йдеться у повідомленні.

Президент України під час зустрічі також засудив переслідування Росією керівників Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Як відомо, 20 вересня Порошенко виступив на Генасамблеї ООН.

Президент заявив, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Також Порошенко звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Під час зустрічі обговорюватимуться результати домовленостей попередньої зустрічі, а також плани взаємодії на майбутнє по цілому ряду напрямів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: