Порошенко підписав закон про обов'язкову відеофіксацію під час обшуків

Порошенко підписав закон про обов'язкову відеофіксацію під час обшуків
Петро Порошенко

Закон набуде чинності на наступний день після публікації в офіційному виданні, крім норм про відеозапис під час судових засідань - вони почнуть діяти з початку 2019 року

Президент України Петро Порошенко підписав так званий закон «Маски-шоу стоп», який зобов'язує силовиків вести відеофіксацію обшуків. Голова держави зробив це в ході зустрічі бізнесменів з владою, передає «Інтерфакс-Україна».

«Як відразу ж у нашому середовищі? Дуже просто: про заборону маски-шоу. Ми тоді використовували з вами тоді таку термінологію і ми з вами це зробили. І я хотів би сьогодні у вашій присутності в цей урочистий момент підписати цей історичний документ», - цитують Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 листопада ухвалила закон у цілому 312 голосами. Однак у бізнес-середовищі документ критикують за норму, яка дозволяє силовикам вилучати електронні інформаційні системи, якщо є необхідність провести експертне дослідження (наголошують, що тільки так і пояснюють те, що потрібно винести техніку, а не скопіювати необхідні документи).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: