Порошенко побажав Трампу «успіху в зусиллях повернути Путіна на вірний шлях»

Порошенко побажав Трампу «успіху в зусиллях повернути Путіна на вірний шлях»
Петро Порошенко

Президент нагадав, що зустріч Трампа та Путіна припаде на 28-му річницю прийняття Декларації про державний суверенітет

Президент України Петро Порошенко у статті в британському виданню Financial Times заявив, що бажає президентові США Дональду Трампу «повернути на вірний шлях» президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Адміністрація президента.

«Я бажаю пану Трампу успіху у його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на вірний шлях. Знаючи його, як я впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде», - сказав Порошенко.

Президент також нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом Декларації про державний суверенітет, «крок, що став поштовхом для України на шляху до незалежності».

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна отримала від США запевнення, що президент Дональд Трамп не зрадить українські національні інтереси під час першої двосторонньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Трампу також нагадали у Сенаті, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним.

Як відомо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Говорячи про теми спілкування із Путіним, Трамп заявив, що «світ має почати жити дружно».

Натомість речник Кремля анонсував «серйозну розмову» між Путіним і Трампом.

Раніше президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на те, чи можуть США визнати Крим частиною Росії. «Ми маємо побачити», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про імовірність визнання анексованого українського півострова частиною російської території.

За даними американських ЗМІ, президент США Дональд Трамп розраховує укласти з російським лідером Володимиром Путіним угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військ з Сирії.

Також Трамп планує 16 липня у Гельсінкі спершу зустрітися з Путіним сам на сам, а потім продовжити переговори у присутності помічників.

Читайте також статтю: З чим НАТО відрядить Трампа до Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: