Порошенко поговорив із президентом Європейської народної партії про тиск на Росію

Порошенко поговорив із президентом Європейської народної партії про тиск на Росію
Фото: прес-служба президента України

Президент Європейської народної партії підтвердив незмінну підтримку України щодо відсічі російській агресії

У рамках візиту до Гельсінкі президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Європейської народної партії Джозефом Долем.

Про це 8 листопада повідомляє прес-служба глави української держави.

Зазначається, що Порошенко висловив вдячність керівництву Європейської народної партії за запрошення взяти участь у Конгресі та виступити на розширеному Саміті Європейської народної партії для ознайомлення європейських лідерів із ситуацією в Україні у контексті наближення президентських виборів та триваючої російської агресії.

«Президент Європейської народної партії підтвердив незмінну підтримку України на шляху зближення з Європейським Союзом, впровадження реформ та відсічі російській агресії. Президенти скоординували підходи до посилення політичного та санкційного тиску на Росію у зв’язку із запланованим проведенням незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу, «повзучою анексією» Росією Чорного та Азовського морів, а також масовими порушеннями прав людини Росією на Донбасі та в Криму», - говориться у повідомленні.

У прес-службі заявили, що у контексті наближення виборів в Україні та Європейському Союзі у 2019 році лідери домовились «спільно протидіяти російському втручанню у виборчі процеси».

Раніше повідомлялося, що президент Європейської ради Дональд Туск 8 листопада зустрінеться з президентом України Петром Порошенком у Гельсінкі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: