Порошенко потролив Тимошенко, напророкувавши її газовим обіцянкам провал, як у Чавеса

Порошенко потролив Тимошенко, напророкувавши її газовим обіцянкам провал, як у Чавеса

«Стиль правління Мадуро приносить результати Мадуро», - зазначив Порошенко

Фото: прес-служба президента України

«Зараз в нас величезна небезпека популізму», - підкреслив президент Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив про загрозу популізму в Україні особливо у передвиборчий період та застеріг від досвіду Венесуели, де така політика призвела до катастрофічних наслідків.

Про це глава держави сказав під час виступу на українському сніданку в Давосі.

«Зараз в нас величезна небезпека популізму. Ті, хто хоче зрозуміти, що значить декларувати фіксовану ціну нижче ринку на певний продукт для людей - це те, що Чавес і Мадуро робили в Каракасі, Венесуела. І зараз народ Венесуели каже «ні» популізму, «ні» безвідповідальним політикам. Хочу оголосити, що ми будемо дотримуватись курсу реформ. Я як президент зроблю все, щоб забезпечити незворотність цього прогресу, щоб унеможливити повернення до Російської імперії. Це неприпустимо», - заявив Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Він зауважив, що в Україні хочуть побудувати здорову західну економіку на основі підприємництва, малих та середніх підприємств. «Ми не хочемо повертатись до централізованої економіки. Західний рівень життя потребує західної економіки», - підкреслив президент.

«Стиль правління Мадуро приносить результати Мадуро», - додав Порошенко.

Як відомо, раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко у разі перемоги на виборах пообіцяла подати до парламенту законопроект про зміну порядку забезпечення населення газом. У результаті, за її словами, українці отримають газ власного видобутку за вдвічі нижчою ціною, що суттєво зменшить витрати на житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон натомість закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії у країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: