Порошенко схвалив підвищення експортного мита на металобрухт

Порошенко схвалив підвищення експортного мита на металобрухт
Порошенко схвалив скасування ввізного мита на металобрухт

Згідно з законом, розмір мита збільшено з 30 до 42 євро за тонну

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку» №8226, який передбачає збільшення експортного мита на металобрухт до 42 євро / тонна і продовження його дії на рік, до вересня 2019 року.

Про це йдеться в карті законопроекту на сайті Верховної Ради.

«Президент нарешті підписав наш з Олегом Ляшко і однодумцями «новий металургійний закон» №8226. Він вигідний всім. Адже це «щеплення» стабільності для курсу гривні і цін в країні. Треба створити нарешті повноцінне Експортно-кредитне агентство, прийняти закони про індустріальні парки, безкоштовне приєднання до інженерних мереж та «Купуй українське» .... І ми скоро самі зможемо давати кредити МВФ!», - прокоментував на своїй сторінці в Facebook глава Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк. 

Нагадаємо, що 17 травня 2018 року парламент України проголосував у першому читанні і в цілому за збільшення експортного мита на металобрухт до 42 євро / тонна і продовження його дії на рік, до вересня 2019 року

Авторами законопроекту, зокрема, є лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, депутати РПЛ.

Нагадаємо, в липні 2015 року з метою ліквідації дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку для першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури парламент прийняв Закон про тимчасове підвищення експортного мита на металобрухт з 10 до 30 євро за тонну.

У 2017 році парламент продовжив дію «металургійного закону» ще на 1 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: