Порошенко: Синьо-жовтий стяг замайорить над Донецьком, Луганськом і Кримом

Порошенко: Синьо-жовтий стяг замайорить над Донецьком, Луганськом і Кримом

Порошенко привітав українців з Днем Державного Прапора

Президент України Петро Порошенко привітав співвітчизників із Днем Державного Прапора.

«Наш Український Прапор – символ незламності духу українського народу та волі до перемоги. Вірю, що найбільші наші перемоги в ім’я України ще попереду. І синьо-жовтий стяг замайорить над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем!» – ідеться в привітанні голови держави на Facebook.

Порошенко зазначив, що мільйони людей – творців своєї країни, її герої-захисники сьогодні здіймають Державний Прапор у містах і селах, розгортають його у військових частинах та на передовій.

«Бажаю усім мирного синього неба і щедрих плодів нашої землі, - жовто-золотої від пшеничного колосся та від соняшникового цвіту!» - сказав президент.

Наразі у Києві на Софійській площі відбувається урочисте підняття Державного Прапора за участі президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначається День Державного Прапора.

24 серпня 1991 року відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

У серпні 2004 року президент підписав Указ №987/2004 про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щорічно 23 серпня. До цього День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: