Порошенко: Тільки божевільні тепер можуть вважати Україну частиною «русского мира»

Президент привітав Україну із наданням їй безвізового режиму
Порошенко: Тільки божевільні тепер можуть вважати Україну частиною «русского мира»
Прес-конференція Петра Порошенка

Свою прес-конференцію президент Порошенко розпочав із того, що привітав українців з Днем Європи.

«Цього року це свято є унікальним. Воно збіглося із затвердження Радою ЄС рішення про наданням українцям права безвізових подорожей до країн шенгенської зони», - зазначив він. Додавши, що це і стало причиною для проведення прес-конференції саме в ці дні.

Зараз, за словами гаранта, Україна долає рубіж, який «вартує того, щоб про нього згадували у підручних історії».

«В минулому залишиться виснажлива тяганина збору паперів для бюрократичних процедур, українці заощаджуватимуть кошти, які витрачали на отримання віз», - сказав Порошенко. Та додав, що запровадження безвізу із країнами ЄС також відкриває можливість для переговорів про подібний режим із 30 країнами з так званого «білого шенгенського списку».

Президент також розповів, що Укрзалізниця запускає сполучення з країнами ЄВ, Мінінфраструктури запускає низку лоукостерів, які забезпечать українців більш дешевими авіаперельотами, а через таку конкуренцію ціни на авіаквитки здешевлюють і вітчизняні компанії.

«Це гігантський крок до Європи. Тепер тільки божевільні можуть вважати Україну частиною «русского мира». Як казав Микола Хвильовий, «геть від Москви,даєш Європу», - сказав Порошенко.

Сьогодні, 14 травня, у День Європи, з нагоди надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом президент Петро Порошенко проводить прес-конференцію.

Захід розпочався о 15:00 в Адміністрації президента. На зустріч з президентом акредитувалися більше 190 журналістів.

Пряму трансляцію прес-конференції Порошенка також можна дивитися тут.

Як відомо, остання велика прес-конференція Порошенка відбулася 3 червня 2016 року в Адміністрації Президента. Очікувалося, що президент на початку 2017 року проведе підсумкову прес-конференцію, як у січні 2016 року, однак її не було.

Нагадаємо, 11 травня Рада Європейського союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму. Очікують, що 17 травня Порошенко у Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту підпише відповідну угоду, вона набуде чинності за 20 днів після публікації в «Офіційному журналі» ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: