Порошенко підтримав заяву Меркель і Макрона про «режим тиші» на Донбасі

Порошенко підтримав заяву Меркель і Макрона про «режим тиші» на Донбасі
Петро Порошенко

Президент підкреслив, що доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші

Президент України Петро Порошенко вітає заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона щодо припинення вогню на Донбасі. Про це глава української держави написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю заяву лідерів Німеччини та Франції із наполегливим закликом, передусім, до президента Росії, як країни-агресора та сторони конфлікту, забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року», – йдеться у повідомленні.

Порошенко підкреслив, що доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші.

«Ця тема, серед іншого, була обговорена під час моєї сьогоднішньої наради з військовим керівництвом у Краматорську»,  – зазначив президент.

«Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року має набути всеохоплюючого характеру, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію та Україну докласти більше зусиль для повного припинення вогню на сході України.

Як відомо, за результатами телефонних переговорів лідерів держав «нормандського формату», 22 серпня лідери України, Німеччини, Франції та Росії висловилися на підтримку перемир’ю на сході України з нагоди початку нового навчального року.

Сьогодні бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях АТО.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: