Порошенко закликав нардепів скасувати недоторканність

Порошенко закликав нардепів скасувати недоторканність
Петро Порошенко

Глава держави: Усі мають бути рівні перед законом»

Президент Петро Порошенко закликає народних депутатів якнайшвидше відмовитися від недоторканності. Про це він заявив під час своєї промови з нагоди Дня Конституції.

«Зараз на відміну від конституційних змін щодо децентралізації, я не бачу жодних причин, щоб зволікати із скасуванням депутатської недоторканності», – зазначив він.

Порошенко нагадав про скасування недоторканності суддів в рамках судової реформи.

«Ми пішли рішучими кроками, щоб понад 8 тисяч українських суддів мали захист закону за свою незалежність і неупередженість у прийнятті тих чи інших судових рішень, але точно знята недоторканність у зв’язку із скоєнням злочинів суддів», – наголосив глава держави.

Президент впевнений, що така сама доля має чекати його конституційних пропозицій про недоторканність депутатів.

«Ми зробили все необхідне для цього – передбачили, що недоторканність буде знята із депутатів уже наступного скликання і починає діяти із 1 січня 2020 року. Усі мають бути рівні перед законом», – переконаний він.

Нагадаємо, Конституційний суд України визнав конституційними і парламентський, і президентський закони про скасування депутатської недоторканності. За своєю суттю вони відрізняються тільки тим, що згідно з ініціативою Порошенка, зміни мають набути чинності з 1 січня 2020 року.

Тепер для ухвалення закону потрібні 300 голосів депутатів. За прогнозами голови Верховної Ради Андрія Парубія, це може статися вже у вересні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: