Порошенко закликав Росію «піти геть з України»

Порошенко закликав Росію «піти геть з України»

Порошенко зазначив, що російське рішення про санкції проти українських громадян «не було неочікуваним»

Оголошення Росією санкційного списку є «свідченням неконструктивної позиції Російської Федерації». Про це заявив президент Петро Порошенко під час спільної з Федеральним канцлером Німеччини зустрічі з представниками ЗМІ.

«Свідченням того, що вони не збираються імплементувати Мінськ (Мінські домовленості - ред.), не збираються знизити напругу і не збираються забирати свої війська. Це дуже сумно», - сказав Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Глава держави зауважив, що санкційний список Росії «за невеликим виключенням - це список дуже достойних людей». «Включно з моїм сином, включно з половиною моєї адміністрації, з великою кількістю народних депутатів, більшості членів коаліції, членів українського уряду», - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що російське рішення про санкції проти українських громадян «не було неочікуваним».

«Перебування в цьому списку є як якась державна нагорода. Принаймні це так сприймається. Дуже ображені ті, хто в цей список не попали», - сказав глава держави.

На його думку, Росія має зробити «дуже просту річ».

«Замість того, щоб брязкати зброєю на фронті чи запроваджувати санкції, Росії треба зробити дуже просту річ - піти геть з України, забрати свої війська, забрати свою зброю, відновити територіальну цілісність України. Тоді буде і мир, і буде не потрібно запроваджувати жодні санкції», - підкреслив Порошенко.

Як відомо, 1 листопада Росія ввела санкції проти 322 громадян і 68 компаній України. У списку санкцій - десятки народних депутатів, міністрів, керівництво Адміністрації президента та кілька кандидатів у президенти.

У Національному банку вважають, що ведення санкцій Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України ніяк не вплинуть на макроекономічну стабільність країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: