Портников популярно пояснив, чому парафіяни Московського патріархату можуть бути використаними ворогами церкви

Портников популярно пояснив, чому парафіяни Московського патріархату можуть  бути використаними ворогами церкви
Предстоятель УПЦ МП Онуфрій біля портрета патріарха РПЦ Кирила 

Московський патріархат контролюють співробітники КДБ, що є однією з найбільш антихристиянських сил у світі, вважає Портников

У Росії влада і церква давно перебувають в одній «зрадницькій антинародній симфонії», заявив 29 вересня політичний оглядач Віталій Портников в ефірі телеканала «Еспресо».

«Ми зараз бачимо, як ця симфонія влади і церкви, [президента Росії Володимира] Путіна і [патріарха] Кирила, російських спецслужб і російських священиків працює проти України, працює проти цивілізованого світу. І люди, які відвідують церкви Московського патріархату, не тільки в Україні, але і в усьому світі, мають знати, що їм загрожує серйозна небезпека бути використаними ворогами віри і церкви, якими є колишні працівники КДБ Путін, [секретар Ради безпеки РФ Микола] Патрушев та інші», – розповів він.

Журналіст підкреслив, що КДБ є однією з найбільш антихристиянських сил у світі.

«Ця сила зараз використовує Московський патріархат, співробітничає з патріархом Кирилом. Більше того, вважають, що багато хто із членів синоду Російської православної церкви були або агентами, або офіцерами КДБ СРСР і, прикриваючись Христом, служили атеїстичній владі. І це завжди треба пам'ятати. Якщо у людей є вибір, сподіваюся, що він скоро буде і в Україні, між реальною церквою, канонічною, і церквою КДБ, – не ходіть, будь ласка, і не моліться у церквах КДБ. Це не має ніякого відношення до духовності», – підсумував Портников.

Напередодні предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: