Посадовців «Укргазвидобування» підозрюють у привласненні мільйонів

Посадовців «Укргазвидобування» підозрюють у привласненні мільйонів

Офіс ПАТ «Укргазвидобування»

СБУ встановила, що чиновники головного офісу «Укргазвидобування» організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили посадовців ПАТ «Укргазвидобування» на виведенні грошей з товариства. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
«Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу «Укргазвидобування» та регіональних філій товариства за змовою с комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг. Тим часом українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об’єктів державної власності приватними структурами», – йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації оборудки посадовці уклали договори з двома приватними охоронними структурами нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки. Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад 95 мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, сьогодні, 8 лютого, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ «Укргазвидобування» у Києві, Полтаві, Харківській області та офісах приватних комерційних структур.
Триває досудове слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: