Посилки з бомбами у США: прихильнику Трампа загрожує 58 років ув'язненняя

Посилки з бомбами у США: прихильнику Трампа загрожує 58 років ув'язненняя
Фото: підозрюваний Цезар Сайока 
Фото: twitter.com/rodkelly50

Затриманий Цезар Сайока є затятим прихильником президента США Дональда Трампа

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс повідомив, що 56-річному Цезарю Сайока, який підозрюється у відправці вибухонебезпечних посилок, було пред'явлено звинувачення за п'ятьма федеральним пунктам серед яких незаконна відправка вибухових речовин.

Про це повідомляє  Associated Press.

Сешнс розповів, що підозрюваному загрожує до 58 років тюремного ув'язнення. Він звинувачується у відправці понад десяти трубних бомб поштою представникам демократичної партії, серед яких екс-президент США Барак Обама.

Також директор ФБР Крістофер Рей заявив, що надіслані бомби демократам не були обманом. Він розповів, що кожна з бомб містила матеріали, що могли реагувати і викликати потенційний вибух.

Федеральна влада змогла встановити 13 саморобних вибухових пристроїв, але жодне з них не вибухнуло.

Повідомляється, що Цезар Сайока є затятим прихильником президента США Дональда Трампа, а також шанувальником теорій змови.

Нагадаємо, у п'ятницю федеральні органи США затримали в штаті Флорида чоловіка у зв'язку з відправкою вибухонебезпечних пакетів.

Загалом протягом тижня правоохоронці виявили щонайменше 12 пакунків із саморобними бомбами, адресованих відомим американським політичним діячам та медіа.

Серед адресатів – колишні президенти США Клінтон і Обама, екс-віце-президент Байден, відомий фінансист Джордж Сорос, актор Роберт Де Ніро, колишні керівники ЦРУ і Національної розвідки, ряд сенаторів і конгресменів. Усі адресати відомі своєю критикою адміністрації чинного президента США.

Напередодні у США невідомі розіслали щонайменше 10 посилок з бомбами.

Жоден із пакунків не вибухнув, майже всі їх перехопили. Слідчі мають з’ясувати, чи був метою підрив вибухівки, чи намір посіяти паніку.

Федеральне бюро розслідувань США звернулося до американців по допомогу в пошуку винного в розсилці поштою саморобних вибухових пристроїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: